Livets Hjälp

VÅR HISTORIA

Livets hjälp i Huddinge grundades av eldsjälar den 15 mars 2021 som en lokal Facebook-grupp för att alla skulle kunna ha en mötesplats för att hjälpa varandra. Den 17 december 2021 blev vi en registrerad ideell förening och gör själva hjälpinsatser för de i Huddinge som är utsatta och i nöd.

VAD GÖR VI OCH VILKA ÄR VI?

Lokal hjälpgrupp


Som en lokal hjälporganisation i Huddinge har vi möjlighet att hjälpa de som är folkbokförda i Huddinge kommun och har det svårt ekonomiskt.


Alla från hela världen är välkomna att hjälpa Huddingebor och vi uppskattar även samarbeten med lokala företagare, så

tveka inte att höra av er om ni kan hjälpa oss att hjälpa.

Tradition/Extra insatser


Vid högtider försöker vi göra extra insatser; vid jul gör vi massor av aktiviteter; har hjärtejulgran och julbock på Kvarnbergsplan för att glädja, samlar in julklappar, har julmarknad, jul-lotteri mm. Under påskhelgen arrangerar vi träffar och bjuder på firande för barnfamiljer som har det svårt. Vi genomför Livets hjälps stora Sommardag i Rådsparken där vi även sätter fokus på de som gjort något extra under året genom att dela ut Livets hjärta. Tradition helt enkelt bjuder vi på!

Akuta insamlingar


Under årets andra dagar ser vi till att bidra med t ex presentkort på mat, frukt- grönt- och brödkassar mm samt vid behov göra akuta insamlingar för t.ex. medicin, hyresbidrag, elräkningar och optiker samt tandvårdsbidrag eller faktiskt ett bidrag till något som en födelsedagspresent till ett barn eller studentfirande för en tonåring som annars skulle bli utan.

SAMARBETE

Genom våra samarbetspartners och lokala företagssponsorer, som är inom alla möjliga branscher, kan vi hjälpa till med väldigt många olika saker, det vara allt från matvaror och hygienartiklar, djurfoder, cyklar, städhjälp, yoga, massage, frisör till leksaker och biobesök osv etc mm.


Vill du som företagare hjälpa till? Skicka ett meddelande till info@livetshjalp.se eller via hemsidan.

MEDLEMMAR

Huvudhjälpen sker mellan alla våra medlemmar, allt från hjälp med tjänster, skänka och söka kläder, skor, möbler, vitvaror, leksaker, mat, djurtillbehör till att sätta upp en brandvarnare, montera möbler, rensa rabatten, bärhjälp, transport, jobb- och bostadstips, hantverkare, ja ni förstår, ALLT inom lagens gränser och Facebooks regler.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Ja, givetvis, tusen tack, alla som vill hjälpa andra är välkomna till vår grupp på Facebook där man på olika sätt kan hjälpa. 


OBS! Föreningen är avvecklad, nedan gäller ej längre.

  • "MAT", vår Matpott där alla pengar går till matpresentkort för behövande på ICA Supermarket Kvarnen som ger 30% rabatt på alla korten som en del av vårt samarbetsavtal.
  • "BARN", vår Barnpott, som går till bl a födelsedagspresent, barn/träningskläder, fritidsaktiviteter, läger mm mm.
  • "NÖD" , vår Akuta Nödpott som går till allt från taxiresa till akuten, medicinutköp och varor till SL-biljetter för behövande att komma till jobbet, och ALLT där emellan.
  • Om det är andra insamlingar, beskrivs det då i inlägget och vad swishen ska "märkas" med.